Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 21 februari 2018: Oscar van den Boogaard

Pompidou op woensdag 21 februari 2018: Oscar van den BoogaardKunst & Cultuur

Is schrijver Oscar van den Boogaard een buitenechtelijke zoon van prins Bernhard? Het hield de pers de voorbije dagen in de ban, naar aanleiding van onthullingen in zijn nieuwe roman Kindsoldaat. Chantal Pattyn duikt graag nog wat dieper in het boek. Ook saxofonist Robin Verheyen en kunstcriticus Jeroen Laureyns schuiven aan tafel.

Oscar van den Boogaard, Kindsoldaat, De Bezige Bij

Met 'Kindsoldaat' schreef Oscar van den Boogaard een lijvig epos over twee voorname Nederlandse families tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen in de 20ste eeuw. De schrijver mengt autobiografische elementen en fictie. Dat hij de Nederlandse prins Bernhard aanduidt als zijn natuurlijke vader, werd al uitvoerig bediscussieerd in de media. We duiken met Van den Boogaard graag dieper in het boek, verschenen bij De Bezige Bij.

De Nederlandse schilder Pyke Koch is een omstreden figuur. Boegbeeld van het neo-realisme, maar verguisd door zijn sympathie voor het fascisme tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Centraal Museum heropent het debat over de kunstenaar met een overzichtstentoonstelling. Jeroen Laureyns ging kijken.

Saxofonist Robin Verheyen nam een nieuwe CD op met zijn New Yorkse kwartet. When The Birds Leave verscheen bij Universal. Deze week begint hij aan een Europese tournee.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.