Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 22 maart

Pompidou op woensdag 22 maartKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Guy Cassiers over zijn nieuwe regie in Parijs en Jeroen Struys verklaart het Docville-festival voor geopend.
Affichebeeld van Trompe-la-Mort, (c) Vera Frankl

Affichebeeld van Trompe-la-Mort, (c) Vera Frankl

Na Anne Teresa De Keersmaeker regisseert ook Guy Cassiers dit seizoen een opera in Parijs. In de Opéra National de Paris gaat hij aan de slag met Trompe-la-Mort, een libretto en compositie van Luca Francesconi. Het verhaal over transformatie en manipulatie vindt z'n wortels in het oeuvre van de 19de-eeuwse schrijver Honoré de Balzac, een oeuvre waarin Guy Cassiers zich de komende jaren meer wil verdiepen. Maar ook de actualiteit laat hem niet onberoerd. Het vluchtelingenthema speelt een centrale rol in de komende producties van Het Toneelhuis, te beginnen met Zielzoekers van Mokhalled Rasem en Grensgeval, naar het werk van de Oostenrijkse schrijfster Elfriede Jelinek.

In Leuven start Docville, het jaarlijkse festival voor documentairefilm. Jeroen Struys zwaait lof voor de openingsfilm 'I am not your negro' van Raoul Peck. Via het werk van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin legt de film verbanden tussen de burgerrechtenbeweging van de jaren '60 en de huidige beweging #BlackLivesMatter.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.