Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 22 november

Pompidou op woensdag 22 novemberKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met galeriehouders Brecht Callewaert en Yoeri Vanlangendonck, die Belgische abstracte kunst opnieuw op de kaart zetten. Pieter T'Jonck zag nieuw werk van Mette Ingvartsen en Koen Van Synghel bezocht het gloednieuwe Musée L in Louvain-la-Neuve.

Galerie Callewaert-Vanlangendonck in Antwerpen zet naoorlogse abstracte kunst uit België in de kijker, met wisselende tentoonstellingen in de galerie en een blik op de eigen verzameling in een tweede tentoonstellingsruimte naast de Sint-Jacobskerk in Antwerpen. Dit najaar presenteren Yoeri Vanlangendonck en Brecht Callewaert een tentoonstelling rond Guy Vandenbranden, over wie ze ook een monografie lieten schrijven. 

De Deense choreografe Mette Ingvartsen presenteert twee nieuwe voorstellingen over seks op het Next-festival. Dat wekte de interesse van Pieter T'Jonck.

Koen Van Synghel trok naar Louvain-la-Neuve en bezocht er het nieuwe Musée L, dat de universitaire collecties huisvest.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.