Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 23 mei 2018

Pompidou op woensdag 23 mei 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met David Claerbout over zijn kijk op The Jungle Book en met Pieter Boons van Middelheimmuseum over de nieuwe tentoonstelling Experience Traps. Filip Tielens zag Amir Reza Koohestani op KFDA.

David Claerbout, The Pure Necessity, 2010, Foto: Galerie Micheline Szwajcer

David Claerbout hertekende de film The Jungle Book en maakte er een nieuwe film van: 'The Pure Necessity'. Dit werk is voor het eerst te zien in België tijdens Antwerp Art Weekend bij galerie Micheline Szwajcer.

Het Middelheimmuseum in Antwerpen koopt een werk van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman aan. Dat zal ook een centrale rol spelen in Experience Traps, een tentoonstelling die aansluit bij het stadsfestival Antwerpen Barok. Hedendaagse kunstenaars gaan hierin aan de slag met elementen uit de barokke landschapsarchitectuur. Curator Pieter Boons vertelt meer.

Filip Tielens zag op het Kunstenfestivaldesarts 'Summerless', een voorstelling van de Iraanse theatermaker Amir Reza Koohestani.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzedning herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - woensdag 23 mei 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.