Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 23 november

Pompidou op woensdag 23 novemberKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met debutante Emy Koopman, met M HKA-directeur Bart De Baere over Fluxus-kunstenaar Robert Filliou en met Christophe Vekeman over John Berger.
Emy Koopman, Foto: Sacha de Boer

Emy Koopman, Foto: Sacha de Boer

Hoog tijd om de Nederlandse schrijfster Emy Koopman te leren kennen. Ze studeerde literatuurwetenschap en psychologie, werkt als onderzoeksjournalist en verdedigde een proefschrift over literatuur en empathie. Bij Prometheus verscheen haar debuutroman Orewoet, waarin we kunstenaar Lukas Brandmeester leren kennen door de ogen van een alleenstaande moeder, een teruggetrokken puber en een rasopportunist. Emy Koopman is op 24 november te gast in het Vlaams-Nederlands huis deBuren in Brussel.

Fluxus-kunstenaar Robert Filliou riep zijn eigen verjaardag, 17 januari, uit tot verjaardag van de kunst. Sindsdien vieren kunstinstellingen wereldwijd elk jaar op 17 januari Art's Birthday. Ook het M HKA bouwt jaarlijks een feestje. Directeur Bart De Baere vond het de hoogste tijd om eindelijk eens een retrospectieve te wijden aan deze experimentele kunstenaar.

Christophe Vekeman brengt werk van de Britse schrijver John Berger mee, die begin deze maand 90 werd. Uitgeverij Schokland brengt zijn trilogie 'De vrucht van hun arbeid' opnieuw uit.

Robert Filliou, Le Siège des Idées, 1976, Privé-collectie, Brussel
Robert Filliou, Le Siège des Idées, 1976, Privé-collectie, Brussel

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.