Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 24 oktober 2018

Pompidou op woensdag 24 oktober 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Bart Meuleman over zijn nieuwe roman en met choreograaf Alexander Vantournhout. Christophe Vekeman las Edouard Louis.
Bart Grietens

Alexander Vantournhout, Red Haired Men

Bart Meuleman verdiepte zich in het leven van zijn grootmoeder. Als jong meisje werd ze kort na de Eerste Wereldoorlog van de Kempen naar Brugge gestuurd om er te dienen bij een gegoede familie. Ze raakte er ongewenst zwanger. Wat er daarna gebeurde, lezen we in 'Hoe mijn vader werd verwekt', verschenen bij Querido.

Choreograaf Alexander Vantournhout legt bruggen tussen hedendaagse dans en circus. In zijn nieuwe voorstelling Red Haired Men komen zowel buiksprekerij, slangenmensen als de Russische avant-gardeschrijver Daniil Charms voorbij. De voorstelling is in België voor het eerst te zien in Vooruit.

Schrijver en socioloog Edouard Louis werkte zich in korte tijd op tot een toonaangevende stem in het Franse publieke debat. In zijn eerste boek rekende hij af met de Noord-Franse arbeidersklasse waarin hij opgroeide. In zijn tweede boek vertelde hij hoe hij werd verkracht en beroofd. Christophe Vekeman vertelt wat Louis in petto heeft in zijn derde boek, 'Ze hebben mijn vader vermoord', verschenen bij De Bezige Bij.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - woensdag 24 oktober 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.