Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 25 april 2018

Pompidou op woensdag 25 april 2018Kunst & Cultuur

Hoe het archief van de Duitse filosoof Edmund Husserl in Leuven belandde, doet Toon Horsten uit de doeken in zijn nieuwe boek. Jan Boelen stelt de nieuwe plannen voor Z33 voor en Christophe Vekeman brengt werk van Peter Carey mee.

Toon Horsten, De pater en de filosoof, Epo

De Duitse filosoof Edmund Husserl stierf in 1938. Door zijn joodse wortels was er in nazi-Duitsland weinig respect voor zijn werk. Zijn nalatenschap werd op het nippertje gered door een jonge Vlaamse franciscaan die zijn archief naar Leuven smokkelde. Toon Horsten doet het hele verhaal uit de doeken in 'De pater en de filosoof. De redding van het Husserl-archief', verschenen bij Vrijdag.

Z33 groeit uit tot een nieuwe organisatie voor visuele kunsten in Limburg. Jan Boelen stelde de nieuwe werking voor tijdens de Milan Design Week met het project School of Time. Binnenkort loopt er ook een nieuwe tentoonstelling, The Artists's Studio?, die verschillende kunstenaarspraktijken onderzoekt. 

Christophe Vekeman las 'Ver van huis' van Peter Carey, een boek over wilde racetochten door Australië in de jaren '50. Verschenen bij De Bezige Bij.

Luister op woensdag 25 april om 17 uur via Klara, klara.be, de Klara-app of via podcast!

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.