Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 28 november 2018

Pompidou op woensdag 28 november 2018Kunst & Cultuur

Luc Tuymans is te gast bij Chantal Pattyn. Verder FoMu-curator Rein Deslé over de tentoonstelling 'Claude, Samuel, Zanele' en Catherine Vuylsteke met werk van de Afro-Amerikaanse schrijver Willam M. Kelley.
Stevenson, Cape Town/Johannesburg & Yancey Richardson, New York

Zanele Muholi, Ntozakhe II, Parktown, 2016

De tentoonstelling 'Sanguine', waarin Luc Tuymans de band tussen barokke en hedendaagse kunstenaars opzoekt, is na het M HKA nu ook te zien in de Fondazione Prada in Milaan, in een veel uitgebreidere versie.

Op de tentoonstelling 'Claude, Samuel, Zanele' in FoMu komen drie uiteenlopende fotografen samen die elk op hun manier rond politiek, ras, gender en identiteit werken: de surrealistische fotografe Claude Cahun, de Kameroense fotograaf Samuel Fosso en de Zuid-Afrikaanse visueel activist(e) Zanele Muholi die zich als non-binair bestempelt. Curator Rein Deslé licht toe.

Catherine Vuylsteke las 'Uit de maat' van de Afro-Amerikaanse schrijver William M. Kelley, een debuut uit 1962 dat nu herontdekt wordt. De Nederlandse vertaling verscheen bij Atlas Contact.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - woensdag 28 november 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.