Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 29 maart

Pompidou op woensdag 29 maartKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem spreekt met Phillip Van den Bossche over Frans Masereel, te zien in MuZee. Greet Van Thienen las nieuw werk van Peter Sloterdijk en Jeroen Laureyns zag Marthe Wéry in BPS 22.

MuZee brengt een tentoonstelling over graficus en houtsnijder Frans Masereel, en bekijkt ook hoe de maatschappelijke betrokkenheid van Masereel verder leeft in de hedendaagse kunst, bijvoorbeeld in het oeuvre van Kerry James Marshall en Philip Aguirre y Otegui. Een gesprek met MuZee-directeur Phillip Van den Bossche.

Greet Van Thienen las 'Het Schelling-project', verschenen bij Boom uitgevers. In die briefroman reflecteert filosoof Peter Sloterdijk over de aard van de mens, het wetenschapsbedrijf, erotiek en nog een handvol onderwerpen.

Louis De Cordier gaat op zoek naar een legendarisch labyrinth in Egypte. Het verloop van die zoektocht is te zien in de Sint-Lukasgalerie in Brussel.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.