Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 30 januari 2019

Pompidou op woensdag 30 januari 2019Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn neemt u mee naar Italië, met 'De klank van de stad' van Eric Min en Gerrit Valckenaers, en 'Leonardo Literair' van Patrick Lateur. Pieter T'Jonck kijkt uit naar Noé Soulier in Kaaitheater.

Eric Min & Gerrit Valckenaers, De klank van de stad

Eeuwen Europese cultuurgeschiedenis komen samen in Venetië. Dat inspireerde schrijver Eric Min en Klara-muzieksamensteller Gerrit Valckenaers om de stad te verkennen in het kielzog van de componisten, schilders en schrijvers die er aanmeerden. 'De klank van de stad, een cultuurgeschiedenis van Venetië' is verschenen bij Polis.

Leonardo da Vinci was niet alleen kunstenaar en wetenschapper, maar hij pende ook duizenden vellen vol met fabels, raadsels, verhalen en filosofische overwegingen. Patrick Lateur vertaalde een selectie uit het aanbod. Leonardo Literair verscheen bij Athenaeum.

Pieter T'Jonck vond 'The Waves' van de Franse choreograaf Noé Soulier één van de beste voorstellingen die hij zag in 2018. Nu komt de voorstelling eindelijk ook naar België, en wel naar het Kaaitheater.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - Woensdag 30 januari 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.