Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 31 januari 2018

Pompidou op woensdag 31 januari 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met dichter Maarten Inghels over zijn bundel Contact. Wout Vlaeminck breekt een lans voor het vergeten werk van Loekie Zvonik. Claude Blondeel zag een tentoonstelling van Marc Trivier in Charleroi.

Maarten Inghels, Contact, De Bezige Bij

Maarten Inghels gaf de fakkel van het Antwerpse stadsdichterschap door aan Maud Vanhauwaert. Hij nam afscheid met de bundel 'Contact', waarin hij poëzie, beeld en performance met elkaar versmelt. De bundel verscheen bij De Bezige Bij.

Bij Cossée verscheen een heruitgave van 'Hoe heette de hoedenmaker' van Loekie Zvonik. Het boek maakte bij verschijning in 1975 veel indruk maar raakte daarna in de vergetelheid. Literair recensent Wout Vlaeminck is een groot pleitbezorger van het boek.

De Brusselse fotograaf Marc Trivier is vooral bekend om zijn kunstenaarsportretten. Hij stelt zelden tentoon, maar nu loopt er een overzichtstentoonstelling in het Musée de la Photographie in Charleroi. Claude Blondeel nam werk van Marc Trivier op in zijn boek en tentoonstelling Baza(a)r Belg(i)e en ging dan ook met plezier kijken.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram