Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 5 september 2018

Pompidou op woensdag 5 september 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn kreeg twee Nederlandse schrijvers op bezoek: Arnon Grunberg en Peter Middendorp. En de hele uitzending is ondertussen als podcast downloadbaar.

Arnon Grunberg, Goede Mannen

Arnon Grunberg brengt zijn nieuwe roman voor, 'Goede mannen'. Daarin draait het om brandweerman Geniek Janowski, een man die door het noodlot getroffen wordt. Het boek verscheen bij Nijgh & Van Ditmar.

In 1999 werd in Friesland een 16-jarig meisje vermoord. De moord veroorzaakte veel ophef. De schuldige werd aanvankelijk gezocht in het asielzoekerscentrum in de buurt. Pas in 2012 werd de dader gevat: een doodgewone familievader uit het dorp. De zaak intrigeerde journalist Peter Middendorp en inspireerde hem tot de roman 'Jij bent van mij', verschenen bij Prometheus. Het boek groeide sinds het verschijnen in het voorjaar van 2018 uit tot een sensatie, en nu is er ook een Duitse vertaling op komst.

Het gesprek met Peter Middendorp in Pompidou op 18 juni 2018 kon door omstandigheden niet plaats vinden. Het gesprek over dit uitstekende boek werd daarom verplaatst naar de openingsweek van het nieuwe seizoen.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

 

Podcast Pompidou - woensdag 05 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
© VRT / Geert Van Hoeymissen
Chantal Pattyn en Arnon Grunberg in de Klara-studio

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram