Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Pompidou op woensdag 8 februari

Pompidou op woensdag 8 februariKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met coloratuursopraan Elise Caluwaerts over haar nieuwe CD en heeft het met Kristien Hemmerechts en Catherine Vuylsteke over schrijfsters: een vaste waarde (Virginia Woolf) en een veelbelovende debutante (Yaa Gyasi).
Elise Caluwaerts heeft een nieuwe CD uit

Elise Caluwaerts heeft een nieuwe CD uit

Elise Caluwaerts realiseerde haar nieuwe CD Muses via een succesvolle crowdfundingcampagne. Samen met het St. Petersburg State Symphony Orchestra o.l.v. Walter Proost brengt ze coloratuurrepertoire, van Mozart en Salieri tot Rossini en Delibes. In 2017 kijkt ze bovendien uit naar enkele internationale projecten.

In 'De Jaren' blikt Virginia Woolf door de ogen van de familie Pargiter terug op de grote wereldgebeurtenissen van 1880 tot de jaren dertig. Het boek is nu voor het eerst in het Nederlands beschikbaar bij Athenaeum. Kristien Hemmerechts las het.

Catherine Vuylsteke stelt de Ghanees-Amerikaanse schrijfster Yaa Gyasi voor. In haar debuut 'Weg naar huis' (De Bezige Bij) onderzoekt ze de slavernij in Amerika.

Yaa Gyasi vertelt in dit filmpje hoe haar boek tot stand kwam:

Yaa Gyasi On Homegoing

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laat ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: pompidou@klara.be

Pompidou wordt als podcast aangeboden.