Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 8 februari

Pompidou op woensdag 8 februariKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met coloratuursopraan Elise Caluwaerts over haar nieuwe CD en heeft het met Kristien Hemmerechts en Catherine Vuylsteke over schrijfsters: een vaste waarde (Virginia Woolf) en een veelbelovende debutante (Yaa Gyasi).
Elise Caluwaerts heeft een nieuwe CD uit

Elise Caluwaerts heeft een nieuwe CD uit

Elise Caluwaerts realiseerde haar nieuwe CD Muses via een succesvolle crowdfundingcampagne. Samen met het St. Petersburg State Symphony Orchestra o.l.v. Walter Proost brengt ze coloratuurrepertoire, van Mozart en Salieri tot Rossini en Delibes. In 2017 kijkt ze bovendien uit naar enkele internationale projecten.

In 'De Jaren' blikt Virginia Woolf door de ogen van de familie Pargiter terug op de grote wereldgebeurtenissen van 1880 tot de jaren dertig. Het boek is nu voor het eerst in het Nederlands beschikbaar bij Athenaeum. Kristien Hemmerechts las het.

Catherine Vuylsteke stelt de Ghanees-Amerikaanse schrijfster Yaa Gyasi voor. In haar debuut 'Weg naar huis' (De Bezige Bij) onderzoekt ze de slavernij in Amerika.

Yaa Gyasi vertelt in dit filmpje hoe haar boek tot stand kwam:

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.