Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 8 maart

Pompidou op woensdag 8 maartKunst & Cultuur

Op Internationale Vrouwendag praat Chantal Pattyn een uur over de Franse schrijfster Colette, met vertaalster Kiki Coumans en Chantal De Smet.
Colette

Colette

Schrijfster Sidonie-Gabrielle Colette was in 1954 de eerste vrouw die in Frankrijk een staatsbegrafenis kreeg. Tijdens haar leven was ze dan ook incontournable. Ze groeide op in een Frans plattelandsdorpje, maar haar eerste huwelijk katapulteerde haar naar de grootstad Parijs.

Haar eerste romans schreef ze nog onder het pseudoniem van haar man. Maar al snel nam ze het heft in eigen handen: ze liet zich scheiden en bouwde onder haar eigen naam een indrukwekkende literaire en journalistieke carrière uit.

Minstens even spraakmakend was haar levensstijl. Na haar eerste huwelijk werkte Colette ook in het variétéleven. Ze had zowel relaties met vrouwen als met (jongere) mannen.

Vertaalster Kiki Coumans bundelde verschillende autobiografische teksten van Colette in 'De eerste keer dat ik mijn hoed verloor', een nieuw deel in de reeks privé-domeinChantal De Smet heeft het werk van Colette graag en gretig gelezen. Chantal Pattyn praat een uur met hen over de grande dame van de Franse literatuur.

Pompidou - Vrouwendag 2017 - uitzending 8/3/2017

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram