Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 8 november

Pompidou op woensdag 8 novemberKunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met kunstenaar Koen Broucke. Jeroen Laureyns stelt de Zweedse schilder Anders Zorn voor en Catherine Vuylsteke blikt vooruit naar Walid Raad, te gast op NEXT-festival.

Koen Broucke, Walking Boots Tielenheide, 2017

Op de tentoonstelling 'Manen en laarzen' gaat kunstenaar Koen Broucke in dialoog met de collectie van het Taxandriamuseum in Turnhout. Hij bleef hangen bij de veldslag van Tielenheide (1597) en de Slag bij Turnhout (1789). Broucke ging wandelen over de oude slagvelden, dook in archieven en legt in zijn werk ook de link met vandaag.

Jeroen Laureyns zag in Petit Palais in Parijs een retrospectieve van de Zweedse schilder Anders Zorn. De kunstenaar werkte eind 19de-begin 20ste eeuw en is sindsdien nagenoeg vergeten. Na tentoonstellingen in de Verenigde Staten en Scandinavië maakt zijn werk nu een revival.

Catherine Vuylsteke blikt vooruit naar de komst van de Libanese kunstenaar Walid Raad. Met The Atlas Group creëerde hij een jarenlang kunstproject rond de Libanese burgeroorlogen. Nu komt hij naar NEXT-festival in Kortrijk met 'Kicking the dead in 31 short episodes', een expo-performance waarin hij een lijn trekt van de Groote Oorlog naar de huidige conflicten in het Midden-Oosten. Het project maakt deel uit van Gone West, het culturele herdenkingsproject rond WO I van de provincie West-Vlaanderen.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.