Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 9 januari 2019

Pompidou op woensdag 9 januari 2019Kunst & Cultuur

Mu.Zee brengt deze winter een overzicht van de Belgische kunstenaar Guy Mees. Luuk Gruwez stelt zijn nieuwe dichtbundel 'Bakermat' voor. En Christophe Vekeman las 'Opperduitsland' van Alexander Schimmelbusch.
De Arbeiderspers

Luuk Gruwez, Bakermat

De tentoonstelling 'The weather is quiet, cool and soft' in MuZee laat zien hoe veelzijdig de praktijk van de Belgische kunstenaar Guy Mees was. Van film- en fotoreeksen tot werken op papier en kleuronderzoeken. Phillip Van den Bossche gidst ons door het oeuvre van de avant-gardekunstenaar.

Luuk Gruwez neemt de mens onder de loep in zijn nieuwe dichtbundel Bakermat, verschenen bij De Arbeiderspers. Naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag geeft de dichter bovendien een kijkje in zijn privé-archief op de online tentoonstelling Paukeslag, een initiatief van Poëziecentrum Gent.

Schrijver Alexander Schimmelbusch werkte enkele jaren als investeringsbankier in Londen. Die wereld staat ook centraal in zijn roman Opperduitsland, verschenen bij Prometheus. Christophe Vekeman las het boek.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - Woensdag 9 januari 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.