Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op zoek naar Utopia

Pompidou op zoek naar UtopiaKunst & Cultuur

Pompidou staat op woensdag 26 oktober in het teken van Utopia. Het iconische boek van Thomas More kende vijfhonderd jaar geleden zijn eerste druk in Leuven. Kunsthistoricus Jan Van der Stock toont in M Leuven de impact van Utopia op kunstenaars en wetenschappers en slaagde erin om topstukken naar Leuven te halen.
Jan Gossaert - Portret van een jonge prinses met armillarium

Jan Gossaert - Portret van een jonge prinses met armillarium

Ook filosoof Hans Achterhuis schuift aan. In ‘Koning van Utopia’ (Lemniscaat) brengt hij een alternatieve kijk op het werk van More.

Ook Klara mag deze verjaardag niet zomaar laten passeren. In vier afleveringen keren Pat Donnez en zijn gasten de Utopia binnenstebuiten, vanaf 31 oktober. Klik hier en lees meer over het Klara-programma 'Utopia... and more' 

Ook andere toptentoonstellingen komen deze week aan bod in Pompidou, waaronder ‘Objet Trouvé’ van Lieven De Boeck in Museum Dhondt-Dhaenens op maandag en ‘Fra Bartolommeo: de goddelijke Renaissance’ in Museum Boijmans van Beuningen op donderdag.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.