Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou presenteert: Sulaiman Addonia

Pompidou presenteert: Sulaiman Addonia

De Eritrees-Ethiopische auteur Sulaiman Addonia schrijft het liefst in Brusselse cafés. Toen de horeca dichtgingen, kon hij dus niet meer naar zijn werkplek. Toch schreef hij op enkele weken tijd zijn derde novelle en is hij bezig aan zijn vierde boek.

'Als gevolg van liefde', Addonia's eerste boek, werd vertaald in 22 talen. Dit voorjaar verschijnt ook de Nederlandse vertaling van 'Silence is My Mother Tongue', zijn tweede novelle, bij Uitgeverij Jurgen Maas.

Addonia's derde boek, 'The Sheers', komt uit in 2023 bij Canongate UK & Graywolf Press US. Voor zijn vierde boek won hij een residentie bij Passa Porta. Hij zal afreizen naar Londen en Parijs voor zijn boek met de titel: 'When Verlaine Pulled The Trigger in a Brussels Hotel'. In deze video laat hij zien waar hij inspiratie vond voor zijn nieuw werk

Voor het Kaaitheater en Passa Porta organiseert Sulaiman Addonia samen met danser en theatermaker Ahilan Ratnamohan een programma rond meertaligheid. Samen brengen ze bijzondere verhalen over de impact van migratie, het leren van nieuwe talen, een verloren gegane moedertaal, het privilege van taalbeheersing... De eerste editie van deze avond met als thema 'The wounds of multilingualism', vindt plaats op 23 februari.

Deze video werd gemaakt door Lotte Bode en Aldo Dalla Palma voor Klara.