Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou vanuit Oudenaarde - download de podcast

Pompidou vanuit Oudenaarde - download de podcastKunst & Cultuur

Pompidou werd op vrijdag 28 september rechtstreeks uitgezonden vanuit Oudenaarde. De stad staat dit najaar in het teken van barokschilder Adriaen Brouwer, met een grootse overzichtstentoonstelling in het MOU en het hedendaagse kunstproject Charivari.
© Metropolitan Museum of Art

Adriaen Brouwer, De rokers

Adriaen Brouwer is een pak minder bekend dan zijn tijdgenoten Rubens en Van Dyck. Een grote overzichtstentoonstelling in het Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen (MOU) moet daar verandering in brengen.

Brouwer realiseerde tijdens zijn korte leven een krachtig oeuvre. Zijn werken maken deel uit van prestigieuze verzamelingen over de hele wereld, en komen nu uitzonderlijk nog een keer samen in de stad waar hij vandaan kwam.

Nicky Aerts praat over de tentoonstelling met Geertrui van Kerkhoven (directeur van het MOU), met curator Katrien Lichtert en met stadsarchivaris Stijn Lybeert.

Het tentoonstellingsproject Charivari in de kerk Onze-Lieve-Vrouw-van-Pamela slaat de brug tussen Brouwer en de hedendaagse kunstwereld. Jan Hoet Junior en Melanie Deboutte nodigden kunstenaars uit om met Brouwers thema's aan de slag te gaan. Onder hen Kris Martin, Joris Vandemoortel en Matthieu Ronsse.

Adriaen Brouwer is ook een inspiratiebron voor het ensemble Zefiro Torna. Tijdens de concertavond 'Allegoria' schetsen ze een muzikaal beeld van de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden in de tijd van Adriaen Brouwer. Ze laten zich hiervoor leiden door schilderijen van Brouwer, Bruegel, Frans Hals en Jan Steen. Jurgen de Bruyn vertelt er meer over.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast pompidou - vrijdag 28 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram