Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 11 maart 2020

Pompidou woensdag 11 maart 2020Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Oscar van den Boogaard over zijn nieuwe roman Jachthuis. Dirk De Meyer zag de clash tussen twee barokke meesters in Amsterdam: Caravaggio-Bernini in het Rijksmuseum.
© Musei Capitolini

Giovanni Lorenzo Bernini, Medusa, ca. 1638- ca. 1648

Oscar van den Boogaard zorgde voor heel wat ophef met zijn roman Kindsoldaat. In dit epos over twee voorname Nederlandse families, suggereerde hij de zoon van de Nederlandse prins Bernhard te zijn. Ondertussen gaat het verhaal verder in het nieuwe boek Jachthuis, verschenen bij De Bezige Bij.

Het Rijksmuseum laat zien hoe de 17de-eeuwse kunstenaars Caravaggio en Bernini het kunstleven in Rome ondersteboven keerden. Aangetrokken door al die vernieuwingen, reisden ook een reeks kunstenaars uit de Lage Landen naar Rome. Ingenieur-architect Dirk De Meyer heeft een flinke boon voor Barok en ging kijken naar Caravaggio-Bernini, Barok in Rome.

Podcast Pompidou - woensdag 11 maart 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.