Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 11 september 2019

Pompidou woensdag 11 september 2019Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn krijgt schrijver Oek de Jong over de vloer. Ben Van Beneden is net terug uit Venetië, waar hij een prestigieuze tentoonstelling met Vlaamse schilderijen samenstelde in Palazzo Ducale.
© VRT rr

Wordt ons leven bepaald door één cruciale gebeurtenis? Dat onderzoekt Oek de Jong in zijn nieuwe roman.

Oek de Jong schrijft in zijn nieuwe roman over een succesvolle kunstenaar die voor het belangrijkste moment uit zijn carrière staat. En dan wordt er een zware fout uit het verleden blootgelegd. Hoe het verder loopt, lezen we in Zwarte schuur, verschenen bij Atlas Contact. Al voelt Nicky Aerts hem er ook al even over aan de tand.

Het Palazzo Ducale in Venetië wordt dit najaar ingepalmd door enkele topstukken uit de Antwerpse museumcollecties. Ben Van Beneden, directeur van het Rubenshuis, stelde er de tentoonstelling 'From Titian to Rubens' samen. De tentoonstelling laat de wisselwerking tussen de Vlaamse en Italiaanse schilderkunst zien. Er is ook een sectie gewijd aan de Vlaamse polyfonist Adriaan Willaert, die in de 16de eeuw actief was in Venetië.

Podcast Pompidou - woensdag 11 september 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.