Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 13 november 2019

Pompidou woensdag 13 november 2019Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn gaat vandaag in gesprek met Ruth Hoppe en Frouke Van Dijke over Monet in Den Haag, Nel Aerts heeft het over haar nieuwe expo in Museum Leuven en Christophe Vekeman zal het hebben over een klassieker van Joris-Karl Huysmans.
Nel AertsSanne Delcroix

Nel Aerts

Na dertig jaar worden de waterlelies van Monet opnieuw tentoongesteld in Den Haag. Frouke Van Dijke cureerde de expositie ‘Tuinen van verbeelding’ en Ruth Hoppe is restaurateur van Monet zijn werk. Zij komen ons vertellen over het belang en de pracht van Monet zijn werk. ‘Tuinen der verbeelding’ is nog tot 2 februari 2020 te zien in Kunstmuseum Den Haag.

Nel Aerts maakt uitgesproken figuratief werk, door het gebruik van ontelbare vormen. In ‘The Waddle Show; a counteract’ toont ze clowneske figuren en stapelsculpturen. ‘The Waddle Show’ is nog tot 15 maart 2020 te zien in Museum Leuven.

Christophe Vekeman las voor ons een nieuwe uitgave een klassieker van Joris-Karl Huysmans. ‘Aan de vrouw’ is een boek over het kleinburgerlijk leven vol met ironie en zwarte humor. ‘Aan de vrouw’ verscheen bij Lebowski

Podcast Pompidou - woensdag 13 november 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.