Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 19 februari 2020: West Side Story

Pompidou woensdag 19 februari 2020: West Side StoryKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat in New York met choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. Samen met Ivo Van Hove maakte ze er een nieuwe bewerking van West Side Story, en dat is ongezien.
© DKC/O&M

Anne Teresa De Keersmaeker

Op 20 februari 2020 gaat op Broadway een nieuwe versie van de beroemde musical West Side Story in première. Niet alleen is het bijzonder dat er een update komt van zo'n bekende klassieker. Het is ook een unieke samenwerking tussen twee iconen van de Vlaamse podiumkunsten: de regie is in handen van Ivo Van Hove en Anne Teresa De Keersmaeker verzorgt de choreografie.

Voor Ivo Van Hove is het al de vierde productie in New York. Anne Teresa De Keersmaeker maakt hiermee haar debuut op Broadway. Daarover praat ze een uur met Chantal Pattyn in Pompidou.

Podiumrecensent Filip Tielens maakt ons wegwijs in de wondere wereld van Broadway. En ook Karen Van Godtsenhoven schuift mee aan tafel. Vroeger was ze aan de slag in het Momu in Antwerpen, nu werkt ze als curator in The Metropolitan Museum in New York.

 

Podcast Pompidou - woensdag 19 februari 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.