Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 2 oktober

Pompidou woensdag 2 oktoberBlijf verwonderd!

Architecten die zichzelf van kant maken, een tentoonstelling over BAUKUNST, een jawel, architectenbureau en een novelle over zeven terdoodveroordeelden. Benieuwd of dichteres Charlotte Van den Broeck en onze recensenten Koen van Synghel en Christophe Vekeman veel raakvlakken vinden tijdens deze aflevering van Pompidou.
Charlotte Van den Broeck

Charlotte Van den Broeck

Als dichter maakte Charlotte Van den Broeck (28) snel furore: haar debuut kreeg al meteen de Herman de Coninck debuutprijs, ze wordt volop vertaald en in 2016 mocht ze samen met Arnon Grunberg de Frankfurter Buchmesse openen. Nu waagt ze zich voor het eerst aan proza. In 'Waagstukken' verkent ze werk en leven van ongelukkige architecten, die een eind aan hun leven maakten. Een boek over hoe werk en leven soms te verstrengeld kunnen raken.

Koen van Synghel ging kijken naar een tentoonstelling over het werk van BAUKUNST, het architectenbureau dat Adrien Verschueren in 2008 oprichtte. 

En Christophe Vekeman las voor ons ' De zeven gehangenen', een novelle van de nogal vergeten Leonid Andrejev (1871-1919) - een auteur die altijd korte teksten schreef. Hier beschrijft hij de laatste dagen van zeven ter dood veroordeelden in het genadeloze tsaristische Rusland. 

Podcast Pompidou - woensdag 2 oktober 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram