Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 20 februari 2019

Pompidou woensdag 20 februari 2019Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met kunstenaars Stief Desmet en Anouk De Clercq. Christophe Vekeman brengt het nieuwe boek van het Franse enfant terrible Frédéric Beigbeder mee.

Stief Desmet in Be Part

Stief Desmet toont nieuw werk bij Be-Part in Waregem. In zijn schilderijen, zeefdrukken en sculpturen clashen natuur en cultuur. Daarvoor put hij rijkelijk uit het collectieve geheugen, met glimpen van banale voortuinsculpturen, vanitasschilderijen en jachttaferelen. De tentoonstelling wordt vergezeld van een boek met foto's van Tom Callemin, uitgegeven bij Art Paper Editions.

Christophe Vekeman leverde tekst bij datzelfde boek. Maar in Pompidou heeft hij het vandaag ook over 'Een leven zonder einde', een roman waarin de Franse schrijver Frédéric Beigbeder zijn ongezonde leven probeert te verlengen met behulp de nieuwste wetenschappelijke technieken. De Nederlandse vertaling verscheen bij De Geus.

Anouk De Clercq maakte een nieuwe creatie als antwoord op de werken van de Brusselse Renaissanceschilder Bernard Van Orley. Ze creëerde een sonore omgeving die teruggrijpt op de vocale muziek uit de Renaissance. Te zien in Bozar.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - Woensdag 20 februari 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.