Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 20 mei 2020

Pompidou woensdag 20 mei 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Peter Carpreau over 'Rodin, Meunier & Minne', een nieuwe tentoonstelling in M Leuven. Historicus Ewoud Kieft schreef na twee non-fictieboeken zijn eerste roman: 'De onvolmaakten'.
© Musée Rodin, Foto: Christian Baraja

Wat bindt de Franse beeldhouwer Auguste Rodin met de Belgen Constantin Meunier en Georges Minne

Wat hebben de beeldhouwers Auguste Rodin, Constantin Meunier en Georges Minne gemeen? Ze leefden alledrie aan het eind van de negentiende eeuw, verzetten zich tegen de heersende modes in de kunst en putten inspiratie uit de Middeleeuwen. De parallellen tussen hun oeuvres worden uit de doeken gedaan op 'Rodin, Meunier & Minne' in M Leuven. Peter Carpreau vertelt meer.

In 'Oorlogsenthousiasme' onthulde Ewoud Kieft hoe verschillende intellectuelen de Eerste Wereldoorlog verwelkomden als een zegen. In 'Het verboden boek' onderzocht hij waarom zoveel Europeanen zich aangetrokken voelden tot 'Mein Kampf' van Hitler. Nu richt hij zich op de toekomst met de roman 'De onvolmaakten', waarin hij schrijft over de impact van kunstmatige intelligentie. Het boek verscheen bij De Bezige Bij.

Podcast Pompidou - woensdag 20 mei 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.