Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
📲 Pompidou woensdag 20 november 2019

📲 Pompidou woensdag 20 november 2019Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Luc Renders over de manier waarop Congo door de eeuwen heen werd afgebeeld in de Nederlandse literatuur. Michiel Vandevelde brengt het werk van de Turkse dichter Nazim Hikmet op het podium. Christophe Vekeman las het nieuwe boek van Julian Barnes.

Hoe wordt sinds de 16de eeuw over Congo geschreven in de Nederlandse literatuur

Germanist Luc Renders doorspitte de Nederlandse letteren van de zestiende eeuw tot nu, en onderzocht hoe er sinds de eerste handelscontacten met Midden-Afrika over Congo geschreven werd. Het resultaat is te lezen in 'Koloniseren om te beschaven, het Nederlandstalige Congoproza van 1596 tot 1960', verschenen bij Gramadoelas.

Michiel Vandevelde putte voor zijn voorstelling Human Landcapes uit het werk van de Turkse dichter Nazim Hikmet. Hij was een baanbrekende schrijver die meermaals botste met de autoriteiten. De voorstelling is te zien in de Kaaistudio's.

Christophe Vekeman las de nieuwe roman van Julian Barnes. 'De man in de rode mantel' verscheen bij Atlas Contact. Centraal staat Samuel Jean Pozzi, kunstliefhebber en society-figuur in Parijs tijdens de Belle Epoque.

 

 

Podcast Pompidou - woensdag 20 november 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.