Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 22 januari 2020

Pompidou woensdag 22 januari 2020Kunst & Cultuur

Lars Bernaerts en Siebe Bluijs doken in de geschiedenis van het hoorspel in de Lage Landen. Lieze Eneman maakte een tentoonstelling over Jacqueline Mesmaeker en Christophe Vekeman brengt een parel van Harry Mulisch mee.

Na lange tijd te (her)ontdekken: het werk van de Belgische kunstenares Jacqueline Mesmaeker

De archieven van de openbare omroepen in Vlaanderen en Nederland bevatten onontgonnen literaire schatten. Grote schrijvers als Herman Teirlinck en Louis Paul Boon maakten heel wat bijdrages voor de radio. Vandaag is dat deel van hun oeuvre nauwelijks bekend. Lars Bernaerts en Siebe Bluijs onderzochten de geschiedenis van het literaire hoorspel in de Lage Landen in het boek 'Luisterrijk der Letteren', verschenen bij Academia Press.

De Brusselse kunstenares Jacqueline Mesmaeker is ondertussen 90. Haar rijke oeuvre was de voorbije decennia nauwelijks te zien, tot het vorig jaar herontdekt werd. In CC Strombeek loopt een overzicht van haar werk. Lieze Eneman werkte mee aan de tentoonstelling.

Op Klara in deSingel duikt Christophe Vekeman in het oeuvre van Harry Mulisch. Ter voorbereiding las hij de novelle 'De elementen', verschenen bij De Bezige Bij.

Podcast Pompidou - woensdag 22 januari 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.