Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 25 maart 2020

Pompidou woensdag 25 maart 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Max Temmerman over zijn romandebuut en met de Antwerpse stadsdichter Seckou Ouologuem. Ook filosofe Tinneke Beeckman en illustrator Klaas Verplancke hangen aan de lijn.
© Franky Claeys

Dat het tussen een broer en zus niet altijd even simpel is, lezen we in de eerste roman van dichter Max Temmerman.

Na vier dichtbundels laat Max Temmerman een roman op de wereld los: Coniferen, verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts. Een donker familieverhaal in de schaduw van ... jawel ... de coniferen.

De Antwerpse stadsdichter Seckou Ouologuem gaat op zoek naar warme woorden, en maakt er binnenkort een bemoedigend stadsgedicht van.

De musea en cultuurhuizen zijn dicht, maar het culturele aanbod online groeit massaal. Filosofe Tinneke Beeckman reflecteert over hoe we ons herorganiseren in coronatijden.

Illustrator Klaas Verplancke post op de sociale media tekeningen die geïnspireerd zijn door corona. Voor het eerst heeft hij het gevoel dat de werkelijkheid zijn surrealistische verbeelding overstijgt.

Podcast Pompidou - woensdag 25 maart 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.