Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 27 maart 2019

Pompidou woensdag 27 maart 2019Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Erik Vlaminck over zijn nieuwe roman, en heeft het verder over Phyllida Barlow met Jeroen Laureyns en over fotografe Gerda Taro met Heleen Debruyne.

Werk van Phyllida Barlow in de Royal Academy

Erik Vlaminck heeft een nieuwe roman uit. 'Een berg mens onder witte lakens' speelt zich af in een doodgewone Vlaamse ziekenhuiskamer, waar een schrijver geen verweer heeft tegen de onstuitbare woordenvloed van zijn kamergenoot. Het boek verscheen bij Vrijdag.

De Italiaanse schrijfster Helena Janeczek schreef een roman over Gerda Taro, een vrouwelijke oorlogsfotografe die altijd in de schaduw van haar vriend Robert Capa bleef staan. 'Het meisje met de Leica' brengt eerherstel. De Nederlandse vertaling verscheen bij De Bezige Bij en werd gelezen door Heleen Debruyne.

In 2017 vulde beeldhouwster Phyllida Barlow het Britse paviljoen op de Biënnale van Venetië in. Nu krijgt ze de volledige Royal Academy in Londen tot haar beschikking. Jeroen Laureyns ging kijken.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - woensdag 27 maart 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.