Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 3 april 2019

Pompidou woensdag 3 april 2019Kunst & Cultuur

In de loop der eeuwen ging al eens een meesterwerk verloren. Zo verging het ook twee schilderijen van Rembrandt. Dacht men. Tot de Berlijnse Muur viel ...

Als een echte detective reconstrueerde Gerdien Verschoor het parcours van twee schilderijen van Rembrandt


Twee schilderijen van Rembrandt maakten sinds hun ontstaan in 1641 een wonderlijke reis door Europa. Vanaf de 18de eeuw hingen ze aan de muren van de Poolse adellijke familie Lanckoronski. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog leken ze voorgoed verloren. Maar toen in 1989 het IJzeren Gordijn werd opengeknipt, bleken de schilderijen onaangeroerd. 

De Nederlandse kunsthistorica Gerdien Verschoor werkte jarenlang in Polen en raakte helemaal in de ban van dit verhaal. Nu ze dit boek achter de rug heeft, wacht haar een nieuwe taak. Op 1 juli 2019 gaat ze aan de slag als directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het museum bij het voormalige doorgangskamp in Nederland.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - woensdag 03 april 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.