Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 4 maart 2020

Pompidou woensdag 4 maart 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Ronit Palache over het werk van Ischa Meijer. Jeroen Struys zag de nieuwe film van Roy Andersson en Bart Versteirt blikt vooruit naar het Classics Restored Festival in Gent.
© Marco Sweering

Ischa Meijer wordt herinnerd als één van de beste interviewers die Nederland ooit kende.

De Nederlandse schrijver en journalist Ischa Meijer overleed 25 jaar geleden. Dat wordt herdacht met verschillende publicaties. Journaliste Ronit Palache stelde een bundel samen in de reeks Privé-domein, 'Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan'. Het is een verzameling teksten waarin Meijer schreef over zijn Joodse afkomst. 

Het Offscreen Filmfestival in Brussel opent met 'About endlessness', de nieuwe film van de Zweedse regisseur Roy Andersson. Opnieuw vat hij het menselijke bestaan in al zijn banaliteit. Jeroen Struys ging kijken.

Het Classics Restored Festival in Gent en Kortrijk bundelt klassiekers uit de filmgeschiedenis die pas gerestaureerd werden. Bart Versteirt van Cinea is de drijvende kracht achter het festival.

Podcast Pompidou - woensdag 4 maart 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.