Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 5 juni 2019

Pompidou woensdag 5 juni 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Niña Weijers over haar nieuwe roman. Verder Marc Dubois over 'Vernieling en wederopbouw' in Oostende, en Phillip Van den Bossche over 'Art in the afropolitan age'.

Niña Weijers: nieuw werk na haar succesvolle debuut 'De Consequenties'

Niña Weijers laat zich in haar nieuwe roman inspireren door een 19de-eeuws huis. Ooit maakte een kunstenaar er melancholische stadsgezichten. Nu werkt een schrijfster er aan een boek. Heden en verleden, fantasie en werkelijkheid schuiven over elkaar in 'Kamers, antikamers', verschenen bij Atlas Contact.

De voorbije jaren ontving het kunstencentrum Wiels verschillende Afrikaanse kunstenaars in residentie. Nu loopt er de tentoonstelling 'Multiple transmissions', die het werk van de Afrikaanse residenten koppelt aan het begrip 'Afropolitanisme'. Phillip Van den Bossche verdiept zich al jaren in hedendaagse Afrikaanse kunst en ging een kijkje nemen.

De grote zomertentoonstelling in de Venetiaanse Gaanderijen is dit jaar gewijd aan 'Vernieling en wederopbouw' in Oostende tussen 1944 en 1958. Architect Marc Dubois stelde de tentoonstelling samen.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - woensdag 5 juni 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram