Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou woensdag 9 oktober 2019

Pompidou woensdag 9 oktober 2019Blijf verwonderd!

Een ontroerende graphic novel, een boek over de Amerikaanse aanwezigheid in Vietnam en het eigenzinnige oeuvre van een Brusselse kunstenares. Chantal Pattyn krijgt vandaag Judith Vanistendael, Christophe Vekeman en Carole Vanderlinden over de vloer.
Judith VanistendaelDebby Termonia

Judith Vanistendael

Carole Vanderlinden komt praten over haar nieuwe expo ‘Uppercut’ die een aantal weken geleden opende in De Warande in Turnhout. Zij vergelijkt kunst met een bokswedstrijd. Haar schilderijen en zijzelf kijken elkaar vanuit de ooghoeken aan, terwijl ze wacht op het juiste moment om uit te halen. 

De nieuwe graphic novel van Judith Vanistendael, ‘Penelope’, gaat over een moeder in Aleppo. We volgen haar tijdens haar werk in het veldhospitaal, waar ze patiënten verzorgt, maar ook verliest. We volgen haar ook thuis in haar relatie met haar puberende dochter. Een ontroerende striproman. Het boek verscheen bij Oogachtend.

Christophe Vekeman las voor ons het nieuwe boek 'In Het Leger Van De Farao' van Tobias Wolff, verschenen bij Brooklyn. De schrijver diende zelf een jaar in het Amerikaanse leger tijdens de Vietnamoorlog, waar hij vaak contact had met de lokale bevolking. Hij begrijpt als geen ander hoe zij de oorlog ervaren en gaat hiermee aan de slag om een aangrijpend verhaal te schrijven.

Podcast Pompidou - woensdag 9 oktober 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram