Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pretend it’s a City is perfect lockdownentertainment

Pretend it’s a City is perfect lockdownentertainmentKunst & Cultuur

Een komische docureeks van Martin Scorsese over New York, dat is iets dat je zeker niet wil missen. Zeker niet als je Lieven Trio bent, onze filmman – en toevallig dol op het werk van Martin Scorsese.
© Netflix

Pretend it's a city

Pretend it’s a City is een komische documentaireserie in 7 afleveringen op Netflix waarin Martin Scorsese zijn goede vriendin Fran Lebowitz voor de camera zet en uithoort over het leven in New York. En dat doet zij op het New Yorks: aan een razend tempo en met een heerlijke cynische ondertoon. De stad is volgens haar onleefbaar maar tegelijkertijd zou ze nergens anders willen wonen.

Volgens Lieven Trio is het niet vreemd dat we nog nooit van Lebowitz hebben gehoord. In de VS heeft zij een zekere cultstatus als een schrijfster, al heeft zij al bijna 30 jaar last van een writer's block. Toch is het duidelijk waarom Scorsese een serie met haar maakt. Lebowitz is zeer welbespraakt, ad rem en, vooral, bijzonder grappig.

Ik beeld mij in dat Scorsese al decennialang met die vrouw aan de toog hangt en zicht te pletter amuseert
Lieven Trio

Fran Lebowitz woont al meer dan een halve eeuw in the big apple en is daarmee een vat vol met verhalen over de stad. Zo heeft zij het oude New York nog gekend. De schrijfster kwam er in de jaren '70 wonen toen de stad nog vuil, gevaarlijk en betaalbaar was. Ook Scorsese heeft wat New York. Hij is er geboren en gebruikt de straten vaak als decor voor zijn films. In zijn werk vind je volgens Trio diezelfde haat-liefdeverhouding die Lebowitz voelt.

Ondanks de serie geen onmisbaar meesterwerk is, is Pretend it’s a City erg grappig. En met een speelduur van 30 minuten per aflevering is de reeks perfect lockdownentertainment.

Pretend it's a City is te zien op Netflix.

20-01-21 Lieven Trio

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.