Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Prikkels in Museum Dr. Guislain

Prikkels in Museum Dr. GuislainKunst & Cultuur

Flitsende beelden, geraas van auto's, informatie die overal en altijd op ons afkomt, we leven in tijden met heel veel prikkels, zou je denken. Maar prikkels zijn van alle tijden en de gevoeligheid eraan ook. Dat wordt getoond op een nieuwe tentoonstelling in het Museum Dr. Guislain in Gent. Yoon Hee Lamot gaf de expo mee vorm en gaf ook meer uitleg in Espresso.
Affichebeeld van de expo 'Prikkels'

Affichebeeld van de expo 'Prikkels'

Prikkels. Tussen pijn en passie haakt in op het debat over de plaats van het individu in zijn razende of juist desolate omgeving. Reageren we verveeld of geïrriteerd, zijn we hoogsensitief of juist apathisch, zoeken we de platte rust op of vinken we de bucketlist af? De tentoonstelling verkent op cultuurhistorische en artistieke wijze de balans tussen de overdaad en het tekort aan impulsen, en onderzoekt hoe we onze dorst naar prikkels koortsachtig trachten te lessen, of hen net krampachtig proberen buiten te sluiten.

Meer info vindt u hier.

 

Yoon Hee Lamot over de expo 'Prikkels'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.