Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Q-Some Big Band debuteert met de plaat Dreamin'

Q-Some Big Band debuteert met de plaat Dreamin'Blijf verwonderd!

Artistiek leider en trombonist Manten Van Gils stelt de debuutplaat van het Mechelse Q-Some Big Band voor. Op dinsdag 27 april in Music Matters

Manten Van Gils tijdens een concert op Rivierenhof 2019

Q-Some Big Band begon als Quintessence Big Band, maar sinds 2015 koos het achttienkoppige jazzorkest voor een meer treffende naam. Ondertussen geeft de big band al vijf jaar een stem aan de beloftevolle jazzmuzikanten van morgen. Q-Some Big Band houdt ook altijd de deuren open voor verrassende samenwerkingen en kleurrijke arrangementen, denk maar aan hun passage op het latinpodium van Polé Polé op de Gentse Feesten en hun tributeconcert Here's To Ella naar aanleiding van de 100ste verjaardag van jazzlegende Ella Fitzgerald.

Dit album is een outing van onze artistieke lijn, van ons compositorische talent en van onze ambitie. Het resultaat is een nieuw geluid in het Belgische jazzlandschap. Onze muzikanten hebben een erg verscheiden achtergrond. Jazz uiteraard, maar ook brassband, klassieke muziek, film- en gamingmuziek, songwriting, noem maar op.
Manten Van Gils (Gazet Van Antwerpen/Mechelen-Waasland 6/02/2021)
©VRT/ Klara
Manager Thadeus Jolie en artistiek leider Manten Van Gils met presentator Olav Grondelaers
27/04/2021 Manten Van Gils over de debuutplaat Dreamin' van Q-Some Big Band

Artistiek leider en trombonist Manten Van Gils is enthousiast lyrisch over de debuutplaat Dreamin'. Op de plaat staan nieuwe composities van Gabriele di Franco, Pierre-Antoine Savoyat, Manten Van Gils en Robbe Willems.

U kan de muziek voorproeven op de website van Bandcamp. Ook in de Q-Somewebshop kan u een cd-exemplaar of een downloadcode aanschaffen.

Manten Van Gils componeert niet alleen voor big band, maar op een nacht werd hij wakker met de idee om strijkkwartetten te schrijven. Raphael String Quartet voerde ze integraal op vanuit Het Predikeren in Mechelen.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.