Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Raquel Andueza Festivalster 'Mechelen hoort stemmen'

Raquel Andueza Festivalster 'Mechelen hoort stemmen'Klassieke muziek

“Mechelen hoort stemmen “ het is intussen een beproefde formule . Het Festival van Vlaanderen Mechelen pakte nu al voor de 7°keer op rij uit met topstemmen uit binnen-en buitenland. En dit jaar was Raquel Andueza top of the bill.
Foto van Raquel Andueza

Raquel Andueza

Die flamboyante Spaanse sopraan is rotgetalenteerd en super-sympathiek bovendien. Niet verwonderlijk dat zij een publiekslieveling is. Ze kreeg in Mechelen carte blanche. En Andueza maakte van de gelegenheid gebruik om zich ook eens van een andere kant te tonen. Zij maakte furore als interprete van renaissance-en barokmuziek , maar nu trok ze ook de kaart van Cowell, Cage en Crumb. – Amerikaanse toppers uit de 20° en 21° eeuw. Een repertoire dat haar ook ligt. 

Songs of Despair and Hope is een programma van Ictus en sopraan Raquel Andueza, en is op woensdagavond 29 juni te beluisteren in Klara Live.

Interview Raquel Andueza

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.