Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ravel - Complete werken voor piano - Bertrand Chamayou

Ravel - Complete werken voor piano - Bertrand ChamayouKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Bertrand Chamayou, piano. Label: Erato 825646026814
Hoes Ravel - Complete werken voor piano - Bertrand Chamayou

Hoes Ravel - Complete werken voor piano - Bertrand Chamayou

Programma: Maurice Ravel: Complete werken voor piano solo

Na omzwervingen via platenfirma's Sony classical en Naïve (o.a. een uitstekende integrale opname van de Années de pèlerinage van Liszt) lijkt de Franse pianist Bertrand Chamayou nu een thuishaven te hebben gevonden bij Erato. En zijn debuut daar, met meteen het volledige werk voor piano solo van Maurice Ravel, is er eentje dat kan tellen!

Wat meteen al opvalt bij het eerste stuk 'Jeux d'eau' is de helderheid van zijn klank en de elegantie van zijn toucher; kwaliteiten die hij in dit hele recital moeiteloos zal behouden. Ook zijn techniek is onberispelijk, en wat een mooie opbouw geeft hij 'Ondine', het eerste deel van een bijzonder geslaagde vertolking van 'Gaspard de la nuit'. Chamayou treft ook precies de juiste sfeer in 'Oiseaux tristes' en in 'Une barque sur l'océan', maar in feite kun je dat van elk deel van de 'Miroirs' zeggen.

Dit zijn m.a.w. nieuwe fascinerende uitvoeringen van bijzonder geïnspireerde werken, met zoveel verbeelding en goede smaak afgewerkt tot in het kleinste detail, dat je voortdurend het idee hebt deze muziek voor het eerst te horen.

Bart Tijskens

Klara's oordeel