Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Rechtstreeks in Klara Live: het openingsconcert van MAfestival Brugge 2018

Rechtstreeks in Klara Live: het openingsconcert van MAfestival Brugge 2018Klassieke muziek

Klara Live deze week, met concerten van de Europese Radio Unie en de rechtstreekse uitzending van het openingsconcert van MAfestival Brugge 2018. Voor de gelegenheid begint Klara Live op vrijdag 3 augustus al om 18.00 uur. En in Espresso kan je deze week een 'Cherchez la femme'-reeks beluisteren.
Concertgebouw AmsterdamHans-Peter Harmsen

Concertgebouw Amsterdam

Maandag 30 juli

De Robeco Summer Nights: dat zijn meer dan 80 zomerse concerten in het Amsterdamse Concertgebouw. De programmatie is zeer breed: van klassiek tot filmmuziek, van flamenco tot jazz. In de stemmige Kleine Zaal van het Concertgebouw worden tijdens deze Summer Nights klassieke kamermuziekconcerten georganiseerd, waarbij het publiek de leden van het Concertgebouworkest ook eens als kamermusicus aan het werk kan horen. Vanavond in Klara Live zo’n concert van de Camerata RCO: ze brengen werk van Mahler, Brahms en Dohnanyi.

Dinsdag 31 juli

In Schwarzenberg kan je elke zomer naar de wereldberoemde Schubertiade. Naast liederavonden worden er tijdens dit festival ook talrijke kamermuziekavonden georganiseerd. Uiteraard staat de muziek van Franz Schubert hierbij centraal. Op 24 juni ll bracht pianist Till Fellner er een recital, gewijd aan Schubert en Schumann. Van Schubert speelt hij de Moments Musicaux, D780 en de Sonate D784, een werk met diep tragische toon. De Fantasie in C van Robert Schumann is één van de topwerken van de vroege romantiek. Schumann droeg zijn fantasie op aan Franz Liszt, destijds één van de weinige pianisten die in staat waren om het complexe werk te spelen.

Woensdag 1 augustus

Het Royal Philharmonic Orchestra en dirigent Thomas Dausgaard met Brittens dramatische Four Sea Interludes uit de opera Peter Grimes; Elgars geliefde celloconcerto met als solist Steven Isserlis, en tot slot de levendige Symfonische Dansen van Sergei Rachmaninov, het laatste werk dat deze componist voltooide. Dit concert werd op 4 april in de Londense Royal Festival Hall opgenomen door onze collega’s van de BBC.

Donderdag 2 augustus

Een all-Mozartavond met het English Chamber Orchestra en Christian Zacharias. U hoort naast het pianoconcerto nr 25 en de Praagse Symfonie ook twee concertaria’s met Tamara Gura. Het concert werd door de BBC in maart van dit jaar opgenomen in de Londense Cadogan Hall.

Vrijdag 3 augustus

Vanavond opent de 55ste editie van het MAfestival Brugge en Klara Live is er, uiteraard, rechtstreeks bij. Het openingsconcert is meteen een voltreffer: het succesvolle ensemble Caravansérail brengt onder leiding van Bertrand Cuilller Rinaldo van Händel. In dit werk komen een aantal iconische Händelheldinnen aan bod, wat meteen aansluit bij het festivalthema van dit jaar: “Cherchez la femme”.

Klara Live, van maandag 30 juli tot en met vrijdag 3 augustus 2018, telkens van 20 tot 23 uur op Klara, klara.be en de Klara-app. Op vrijdag start 'Klara Live - MAfestival' al om 18.00 uur, met een voorbeschouwing.

Lees ook: 

Het MAfestival brengt voor haar 55e editie hulde aan de vrouw in de muziek
Reeks 'Cherchez la femme' - deze week in Espresso

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.