Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Regisseur van 'Silence of the lambs' verliest strijd tegen kanker

Regisseur van 'Silence of the lambs' verliest strijd tegen kankerKunst & Cultuur

De Amerikaanse regisseur Jonathan Demme is op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker en een hartaandoening. Demme won in 1992 een Oscar voor beste regie voor zijn bekendste film 'Silence of the lambs'.
In 2015 werd Jonathan Demme gelauwerd op het Filmfestival van Venetië

In 2015 werd Jonathan Demme gelauwerd op het Filmfestival van Venetië

De Amerikaanse filmregisseur Jonathan Demme is overleden op 73-jarige leeftijd. Demme is vooral bekend van de horrorthriller "Silence of the lambs" uit 1991. Demme begon zijn carrière als regisseur in 1974 met "Caged heat".

De voorbije vijftig jaar werkte Jonathan Demme als regisseur mee aan een zestigtal producties. Zijn bekendste langspeelfilms naast "Silence of the lambs" zijn "Philadelphia", "The Manchurian candidate", "Married to the mob", "Something wild" en "The truth about Charlie".

"Silence of the lambs" met Jodie Foster en Anthony Hopkins was in 1992 goed voor vijf Oscars. De film werd gelauwerd met de prijzen voor beste film, beste regisseur, beste actrice, beste acteur en beste bewerkt scenario. In totaal was de film zeven keer genomineerd voor de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen.

Jonathan Demme maakte niet alleen films. Hij regisseerde ook televisieseries. Zo maakte hij twee afleveringen van de Amerikaanse remake van Deense sery "Forbrydelsen" (The killing). Daarnaast maakte hij ook documentaires, onder meer over de muzikanten Bruce Springsteen, The Pretenders en Neil Young.

Bron: deredactie.be

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.