Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Renaud Capuçon - Cinema - Brussels Philharmonic - Stéphane Denève

Renaud Capuçon - Cinema - Brussels Philharmonic - Stéphane DenèveKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Renaud Capuçon (viool) Brussels Philharmonic o.l.v. Stéphane Denève. Label: Erato 0190295633882.
Hoes van de cd Cinema van violist Renaud Capuçon

Renaud Capuçon: gebeten door filmmuziek

Programma: filmthema's van o.a. Ennio Morricone, John Williams en Alexandre Desplat.

Sinds hij als twaalfjarige jongen in 1988 omver werd geblazen door Cinéma Paradiso – en de soundtrack van Ennio Morricone - is Renaud Capuçon gebeten door filmmuziek. Voor de Fransman is de verwezenlijking van dit album dan ook een droom die uitkomt. De fijnzinnige en veelzijdige violist werkte hiervoor samen met het Brussels Philharmonic en dirigent Stéphane Denève, die hij al kent van zijn tijd op het Parijse conservatorium.

Capuçon zegt in het cd-boekje:
“Door het spelen van filmmuziek die zo veel voor mij betekent, kan ik mijn eigen verhaal vertellen. Verschillende vertellingen vlechten zich in elkaar en vormen het beste verhaal van allemaal: dat wat je tegen jezelf vertelt bij het luisteren van dit album.”


Cinema is Capuçons eerste, maar zelfzekere stap in de filmische wereld. Recente transcripties voor solo-viool van o.a. Cyrille Lehn en Daniel Cappelletti zorgden voor voldoende materiaal om klassiekers en moderne soundtracks op te nemen. Van The Mission van Morricone en Schindler’s List van John Williams tot New Moon van Alexandre Desplat uit de blockbuster Twilight. Herkenbare parels voor jong en oud in deze persoonlijke ode aan het witte doek.

- Guillaume De Grieve

Klara's oordeel