Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Reprise van Lulu van Alban Berg in de Munt met sopraan Barbara Hannigan

Reprise van Lulu van Alban Berg in de Munt met sopraan Barbara HanniganBlijf verwonderd!, de Munt; Opera

De Canadese sopraan/dirigente/mentor Barbara Hannigan schittert vanaf 2 november opnieuw als Lulu in de gelijknamige opera uit 1935 van Alban Berg. In 2012 ging deze alom geprezen Muntproductie in première in een regie van de Pool Krzysztof Warlikowski. La Hannigan is op dit moment een van de meest gevraagde sopranen voor deze aartsmoeilijke rol in een atonale opera. Ze is de hele tijd op scène en beweegt zich voort op pointes in deze enscenering. Je moet het maar doen op je vijftigste!
Elisabeth Taylor en Louisa, twee van de drie katten van Barbara HanniganBarbara Hannigan privé

Elisabeth Taylor en Louisa, twee van de drie katten van Barbara Hannigan

Klara Live zendt deze opera uit op 18 december met een integraal interview dat Sylvia Broeckaert had met Barbara Hannigan. In dat gesprek had de wereldster het uitgebreid over de rol van Lulu en hoe zij die vandaag beleeft maar heel even had ze het ook over haar drie katten die met haar meereizen naar het buitenland.

Een voorsmaakje van dit gesprek vindt u hieronder (interviewer droeg een ffp2 mondmasker om de zangeres extra te beschermen, dat hoort u wellicht een beetje)

 

Sylvia in gesprek met Barbara Hannigan teaser

Fidelio

Fidelio, uw trouwe gezel op zondagmiddag, neemt u mee in een denkbeeldige opera met alles erop en eraan: een spetterende ouverture, een aandoenlijke aria, een dromerig duet of een levendig ensemble. Een imaginair concert krijgt u er bovenop met heel wat kamermuziek, concerto’s of symfonisch werk en de zangers blijven aanwezig om ons een liedbundel aan te prijzen, een cantate of aanstekelijke koormuziek en wie weet ook nog een verrassend toemaatje.

Presentatie: Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via fidelio@klara.be

Fidelio, elke zondag van 15 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.