Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win duotickets en bekijk de restauratie van het Lam Gods

Win duotickets en bekijk de restauratie van het Lam GodsKunst & Cultuur

Sinds 2012 worden de panelen van het Lam Gods gerestaureerd in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK). U kan de restaurateurs live aan het werk zien, in het atelier achter glas. Tussendoor gaan er regelmatig rondleidingen. U maakt kans om duotickets te winnen voor de rondleiding op zaterdag 27 april 2019 om 11.00 uur.
© Lukas - Art in Flanders VZW, foto KIK-IRPA, Brussel

Speel mee met de wedstrijd en win duotickets

Welke panelen zijn nu te zien?

De eerste fase van de restauratie werd afgerond eind 2016. De gerestaureerde buitenluiken keerden toen terug naar de Sint-Baafskathedraal. Meteen startte ook de tweede fase en werden de vijf panelen uit het onderste register van het altaarstuk overgebracht naar het museum. Daarbij bevindt zich ook het centrale paneel met 'De aanbidding van het Lam Gods'.

Wetenschappelijk onderzoek

Ondanks het publieke karakter van de restauratie, waarbij de bezoekers de restaurateurs achter een glazen wand in het museum aan het werk kunnen zien, zijn de restaurateurs niet permanent in het atelier aanwezig. Naast het restaureren zelf doen ze achter de schermen ook aan wetenschappelijk onderzoek waarvan de resultaten achteraf gepubliceerd worden.

Klik hier voor meer informatie over deze tentoonstelling

Wedstrijd

Klik hieronder op 'neem deel' en door een juist antwoord te geven op de wedstrijdvraag, maakt u kans op een duoticket voor de rondleiding op zaterdag 27 april 2019 (11 uur) in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK). U krijgt ook een drankje aangeboden.

Gelieve alleen deel te nemen als u op zaterdag 27 april 2019 in het MSK kan geraken. Datum en uur van deze rondleiding liggen vast, en de tickets kunnen niet op een ander moment gebruikt worden.

U kan meespelen tot woensdagavond 24 april 2019 om middernacht.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.