Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Revue Blanche heeft een nieuwe cd klaar

Revue Blanche heeft een nieuwe cd klaarBlijf verwonderd!

Na de zomer verschijnt de cd Misia bij het label Antarctica. Music Matters mag alvast twee nummers hieruit draaien. Harpist Anouk Sturtewagen vertelt verder over hun verschillende concerten in mei. Afspraak op 10 mei in Music Matters.

Revue Blanche nam vorig jaar hun productie Misia op

Naast de geplande cd-release, is er ook heel wat concertnieuws van Revue Blanche. We zetten het voor u graag even op een rij.

13 mei had de creatie moeten zijn van Annelies Van Parys' quadrupelconcerto, met Symfonieorkest Vlaanderen en Revue Blanche, maar het ensemble koos voor een evenwaardig alternatief. Op 13 mei (van 20.00u tot 20.30u) kunnen we op de website van Evil Penguin TV een concert met muziek van Annelies Van Parys bekijken. Revue Blanche brengt Harptrio (fluit, altviool en harp) en Poïèma (sopraan solo), dat gebaseerd is op de gedichten van de 'tiende muze', de Oudgriekse dichter Sappho. Meer info, klik hier.

Op 15 mei is er een streamingconcert met muziek uit Misia. Dit concert wordt gratis aangeboden via Facebook live van De Graaf kunstenplek. Het concert zal na afloop nog te herbekijken zijn via de Facebook-pagina van De Graaf kunstenplek.

10/05/2021 Anouk Sturtewagen over de plannen met Revue Blanche
© VRT/Klara
Harpiste Anouk Sturtewagen van Revue Blanche

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.