Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Revue Blanche keert terug naar de roots

Revue Blanche keert terug naar de rootsKlassieke muziek, CD

© Randall Casaer

Muziek uit het artistieke Parijse salon van Misia Sert

Wie?

Het vocaal/instrumentaal kamermuziekensemble Revue Blanche bestaande uit Lore Binon (sopraan), Caroline Peeters (dwarsfluit), Kris Hellemans (altviool) en Anouk Sturtewagen (harp). In 2020 vierde het ensemble zijn 10-jarig bestaan, maar door de pandemie zijn de feestelijkheden pas recent ingezet met o.a. een concerttournee en deze nieuwe release. 

Wat?

Revue Blanche keert met dit programma terug naar hun roots: bekende en minder bekende muziek uit de belle époque (zoals bijvoorbeeld de Six Madrigaux de Mallarmé van Louis Durey) die te horen was in het artistieke salon van de Poolse pianiste Misia Sert; een belangrijk en invloedrijk figuur in de Parijse beau monde in het begin van de twintigste eeuw. De fijnzinnige arrangementen van al deze muziek zijn van de hand van Frederik Neyrinck, Carlos Salzedo, Skaila Kanga en Revue Blanche zelf. 

Waarom moet u dit horen?

Omdat dit ensemble na hun geslaagde debuut-cd 'Shelter' hier nog een aantal stappen verder gaat in het zoeken naar expressiviteit, kleuren, transparantie. Ze spreken als een stem in deze zorgvuldig en mooi opgebouwde cd, met daarop enkele vergeten parels die ze - gelukkig voor ons - weer boven water hebben gehaald. 

- Vincent Goris

 

Praktisch

Uitvoerder: Revue Blanche
Titel: Misia
Label: Antarctica Records
Catalogusnummer: 030