Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Roeland Hendrikx en Marc Sabbah in het dubbelconcerto van Bruch

Roeland Hendrikx en Marc Sabbah in het dubbelconcerto van BruchKlassieke muziek

Wat hoort u vandaag, donderdag 8 september 2016, op Klara Live
foto van Roeland Hendrikx

Roeland Hendrikx

Op 21 juni speelden Roeland Hendrikx en Marc Sabbah het dubbelconcerto voor klarinet en altviool van Max Bruch, samen met het Nationaal Orkest van België.
Onze collega's van Musique 3 namen het concert op en Klara mag het vandaag uitzenden. Dit concerto zit vol met romantische ontboezemingen; de twee altinstrumenten -klarinet en altviool- communiceren op een intieme manier met elkaar. Vooral in het eerste trage deel horen we ongemeen mooie melodieën, solistisch of in duet. Het NOB stond onder leiding van David Reiland.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Kristof Lowyck / Katleen Van Bavel

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.