Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ronan Tighe is nieuwe artistiek directeur van Antwerp Symphony Orchestra

Ronan Tighe is nieuwe artistiek directeur van Antwerp Symphony OrchestraKlassieke muziek

De 45-jarige Ier Ronan Tighe start op maandag 25 mei als artistiek directeur van het Antwerp Symphony Orchestra. Daarmee zal hij het groeiende internationaal profiel van het orkest kracht bijzetten.
© Antwerp Symphony Orchestra

Ronan Tighe is de nieuwe artistiek directeur van Antwerp Symphony Orchestra

Ronan Tighe is klarinettist en volgde een bijkomende opleiding in Arts Administration. Als artistiek planner maakte hij carrière bij het Auckland Philharmonia Orchestra in Nieuw-Zeeland. Daarna was Tighe artist manager bij IMG Artists, een managementbureau dat klassieke muzikanten vertegenwoordigt.

Met Tighe haalt Antwerp Symphony dus iemand met een groot internationaal netwerk binnen. Daarmee onderstreept het orkest zijn groeiende internationaal profiel. Het koos eerder al voor de Hongkongse Elim Chan als chef-dirigent. Steeds meer artiesten van wereldfaam gaan in op de uitnodiging om te spelen. Momenteel bereidt Antwerp Symphony Orchestra ook een tournee voor naar Zuid-Korea en China.

Ik ben erg blij om te kunnen starten als artistiek directeur bij Antwerp Symphony en samen te werken met een jonge, charismatische chef-dirigent als Elim Chan. Hopelijk kunnen we snel het podium weer op om fantastische concerten te geven.
Ronan Tighe

Ook in coronatijden ging de aanwervingsprocedure gewoon verder. Tighe heeft door de reisbeperkingen de hele procedure via videogesprekken doorlopen. Momenteel regelt hij zijn vertrek uit Auckland en hij hoopt over enkele weken gesetteld te zijn in Antwerpen. Zijn eerste taak is om het komende concertseizoen coronaproof te maken. Dat start in september onder de titel ‘Macht & betovering’.

antwerpsymphonyorchestra.be

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.