Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ruim 9000 bezoekers voor Iedereen Klassiek 2016!

Ruim 9000 bezoekers voor Iedereen Klassiek 2016!Klassieke muziek

Onder de noemer Iedereen Klassiek sloegen radiozender Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en Stad Brugge op zaterdag 29 oktober 2016 voor de vierde keer op rij de handen in mekaar om jong en oud, kenners en niet-kenners samen te brengen rond klassieke muziek.
Sfeerbeeld Iedereen Klassiek (c) VRT / Geert Van Hoeymissen

Sfeerbeeld Iedereen Klassiek (c) VRT / Geert Van Hoeymissen

Voor deze editie zakten ruim 9000 liefhebbers van klassieke muziek af naar het Concertgebouw in Brugge. Bovendien genoten nog duizenden anderen van klassieke muziek op diverse locaties in de Brugse binnenstad.

Beleving en participatie zetten opnieuw de toon bij Iedereen Klassiek. Zo startte ook deze editie met een afgeladen vol Concertgebouw vol amateurzangers die samen de koralen uit de Mattheuspassie van Bach zongen. Die Verdammte Spielerei nodigde iedereen uit voor De langste fanfare en zorgde voor sfeer en ambiance op 't Zand en op de Markt. Actrice Maaike Cafmeyer bracht een eigenzinnige pocket-versie van De Toverfluit van W A Mozart. De muziek van Chopin bezorgde jong en oud kippenvel tijdens de familievoorstelling van De magische piano. Rachmaninovs Nachtwake zorgde dan weer voor ontroerend mooie Russische koormuziek. En bij het slotconcert ging de concertzaal uit de bol bij Va, pensiero uit Nabucco.

Iedereen Klassiek 2017

In totaal zakten ruim 9000 liefhebbers van klassieke muziek vandaag af naar het zonnige Brugge. Voor de organisatoren van Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en Stad Brugge een extra motivatie om een vijfde editie aan te kondigen op zaterdag 28 oktober 2017.

Chantal Pattyn, Nethoofd Klara en Manager Cultuur: "Iedereen Klassiek was alweer een hoogdag voor de klassieke muziek. Heel wat mensen, jong en oud, maakten voor het eerst kennis met klassiek. En dat is nu exact de reden waarom Klara met alle partners voluit voor dit initiatief gaat."

Jeroen Vanacker, artistiek directeur Concertgebouw: "Zó vier je feest met klassieke muziek: honderden muzikanten van klein tot groot, duizenden bezoekers van jong tot oud en stralende glimlachen van oor tot oor. In Brugge gonst het van de klassieke muziek, in de etalage, op het marktplein en met het Concertgebouw als kloppend hart."

Renaat Landuyt, burgemeester van Brugge: "Iedereen Klassiek wordt echt een klassieker in Brugge".

Surf naar klara.be/iedereenklassiek voor alle details

Klik hier om het programmaboekje te downloaden in PDF-formaat