Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Sabine Devieilhe stelde haar nieuwe CD voor in Music Matters

Sabine Devieilhe stelde haar nieuwe CD voor in Music MattersBlijf verwonderd!

De Franse coloratuursopraan Sabine Devieilhe bracht onlangs een nieuwe CD uit: "Chanson d'Amour". Samen met pianist Alexandre Tharaud vertolkt ze muziek van Fauré, Debussy, Ravel en Poulenc.
Jean Baptiste Millot

Alexandre Tharaud & Sabine Devieilhe

Zowel sopraan Sabine Devieilhe als pianist Alexandre Tharaud hebben een grote affiniteit met Franse muziek. Hun passie voor de muziek van Ravel, Poulenc, Fauré en Debussy verbindt hen in hun nieuwe album "Chanson d'Amour". Ze brengen met hun kenmerkende helderheid, subtiliteit en kennis een ode aan het Franse lied. Het programma rond liefde, oorlog en dood werd opgebouwd rond Ravel’s Cinq mélodies populaires grecques en de zetting door Debussy van Verlaine’s Ariettes oubliées, met zowel bekende liederen als Fauré’s ‘Après un rêve’ als zeldzame parels.

Op donderdag 1 oktober was Sabine Devieilhe te gast bij Olav Grondelaers in Music Matters om "Chanson d'amour" voor te stellen. Herbeluister de uitzending nog 4 weken lang via deze link.

Beluister hier een voorsmaakje uit de CD:
Chanson de la mariée (uit Cinq mélodies populaires grecques) - Ravel.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.